Wanneer het buiten lekker weer is zit je graag buiten, maar je wilt niet altijd in de zon zitten. Een buitenverblijf is daarom perfect! Zorg voor wat schaduw in je tuin om comfortabel te kunnen zitten. 

Voordelen

Een buitenverblijf is dus een makkelijke oplossing om een schaduwplek te creëren in je tuin om in de warme zomerdagen comfortabel buiten te kunnen zitten. Ook wanneer je niet meer buiten wilt zitten omdat het kouder is kan een buitenverblijf erg handig zijn. Je kan hem namelijk ook gewoon gebruiken als opslag. Zo blijven bijvoorbeeld je tuinmeubels beter beschermt tegen het weer. Regen is vaak ook geen probleem, dus zolang het arm is kun je buiten blijven zitten. Naast de praktische voordelen staat het ook erg mooi in elke tuin.   

Zelf aan de slag

Je kan zelf aan de slag gaan om een passend buitenverblijf te maken. Zoals te lezen in ons blog over houtsoorten voor buiten zijn er een aantal houtsoorten die geschikt kunnen zijn. Met een beetje plannen en meten weet je precies hoeveel hout je nodig hebt om te kunnen klussen. Zo heb je zelf zonder te hoge kosten een buitenverblijf staan en kan je genieten van wat je zelf hebt neergezet.

Een buitenverblijf kopen

Als je niet zo handig bent of wel even klaar bent met het klussen kan je natuurlijk ook gewoon een buitenverblijf kopen. Wanner je zelf aan de slag gaat ben je minder geld kwijt, maar door het kopen bespaar je de moeiten en mogelijke fouten door het hebben van twee linkerhanden. Zo heb je makkelijk een snel een buitenverblijf die past bij jouw wensen. Je kan hier kiezen uit verschillende formaten en houtsoorten zodat dit perfect aansluit bij jouw tuin. Zorg ervoor dat je niet een te groot verblijf koopt tenzij je buren ook mee willen genieten.