Je zolderkamer is vaak een donkere, sfeer loze plek. Zorg voor meer natuurlijk licht door een dakraam om ook van je donkere zolderkamer een fijne ruimte te maken. Naast extra lichtinval geven dakramen nog enkele andere voordelen. Het kopen en plaatsen van een dakraam is een ingrijpende verbouwing. Zorg voor houvast om een goede beslissing te maken.

Meer licht met een dakraam 

Het grootste voordeel aan dakramen is de natuurlijke lichtinval die wordt gecreëerd. Omdat het raam schuin in een dak is geplaatst geeft dit veel meer lichtinval ten opzichte van een normaal raam. Veel zolderkamers worden niet gebruikt, maar door de lichtinval die dakramen creëren kan je een zolderkamer omtoveren tot een prachtige kamer.

Naast de lichtinval geeft een dakraam ook en unieke uitstraling aan je kamer die verder in je interieur mee genomen kan worden door verschillende opties in raamdecoratie. 

Betere isolatie en ventilatie  

Dakramen hebben goede isolatie eigenschappen en houden de warmte binnen zodat jij je energierekening laag kan houden. Het is niet alleen belangrijk om goed te isoleren maar ook om voldoende te ventileren. Door te ventileren zorg je voor een gezonde luchtkwaliteit in je woning. Dakramen zijn erg makkelijk om mee te ventileren en hebben vaak een ventilatieklep. Zo krijg je altijd frisse lucht binnen zonder te veel kou binnen te laten. 

Een dakraam kiezen

Het kiezen van een dakraam kan moeilijk zijn. Er zijn verschillende merken en uitvoeringen. Het formaat van het dakraam is natuurlijk makkelijker te bepalen. Voor meer informatie en advies over dakramen kan je kijken bij Hout en bouwmaterialen.nl

Dakramen installeren

Er zijn veel voordelen aan dakramen, maar er zijn ook enkele nadelen. Na het uitzoeken en kopen van je dakraam moet deze nog geplaatst worden. Wanneer je zelf geen ervaren klusser bent is een expert de beste oplossing. De totaalprijs van het dakraam stijgt daardoor wel aanzienlijk, maar je weet wel zeker dat je raam goed geplaatst wordt. 

Wanneer je dakraam geplaatst is heb je meer licht en een fijne uitstraling. Het raam zorgt alleen niet voor extra ruimte zoals bij een dakkapel. De schuine aard van het dak wordt namelijk compleet behouden.