Je gelakte houten vloer is jouw grote trots. Hij geeft je huis sfeer en karakter, en is nog in uitstekende staat. Je moet er niet aan denken dat hij straks lelijke plekken gaat vertonen, of op een andere manier zijn natuurlijke schoonheid verliest! Door een gelakte vloer goed te onderhouden, tel je eenvoudig een flink aantal jaren bij zijn levensduur op. Moeilijk is het niet: je moet alleen even de do’s en don’ts weten. Die zetten we graag voor je op een rij! Welke stappen moet je niet vergeten als jij je vloer in topconditie wil houden?

Regelmatig stofzuigen

Je zult het niet geloven, maar je grootste vriend in het onderhoud van je gelakte houten vloer is je stofzuiger. Jazeker, dit huishoudelijke apparaat vormt stap nummer 1 in een goed onderhouden gelakte vloer! Ongemerkt loop je altijd wat zand en vuil naar binnen als je van buiten komt. Door wekelijks een keer te stofzuigen, verwijder je dit vuil van het vloeroppervlak en voorkom je dat het lelijke krassen kan veroorzaken in de laklaag. Een simpele, maar o zo belangrijke maatregel in het onderhoud van je vloer!

Dweilen met een speciale reiniger

Natuurlijk wil je jouw vloer ook regelmatig nat reinigen om ook het hardnekkigere vuil te verwijderen. Even een sopje met allesreiniger maken, en een goed natte dweil, en daar ga je. Stop! Dit pak je met een gelakte houten vloer nét even anders aan. Allereerst gebruik je zeker geen allesreiniger, omdat dit een doffe film kan achterlaten op je laklaag. Beter schaf je een speciale parketreiniger aan, die afgestemd is op de samenstelling van jouw vloer.

Je dweil knijp je daarnaast goed uit voor je ermee aan de slag gaat, zodat hij nog maar licht vochtig is. Is je dweil namelijk te nat, dan kan het water doordringen in de naden van je vloer en daar schade veroorzaken. Dat wil je natuurlijk voorkomen!

  • Stem je reiniger af op je lak en je vloer
  • Dweil licht vochtig: nooit té nat

Polish aanbrengen

Oppervlakkige krasjes, of doffe plekken? Die kun je eenvoudig wegwerken met een polish. Door twee keer per jaar je vloer in te boenen met een matchende polish, geef je hem een nieuwe beschermingslaag die vuil en vocht optimaal tegenhoudt. Daarnaast vult de polish kleine beschadigingen op en geeft hij je vloer weer een egale, stralende look. Je brengt de polish onverdund aan met een doek. Zorg wel dat je jouw vloer van tevoren grondig reinigt voor je de polish aanbrengt: zo heeft dit middel het beste effect.

Viltglijders onder je meubels

Het regelmatig verwijderen van vuil en zand is één, maar je kunt nog een andere simpele stap zetten om krassen in je vloer te voorkomen. Namelijk: het afschermen van stoel- en tafelpoten! Meubels die je vaak over het vloeroppervlak schuift, kunnen namelijk ook schade aanbrengen aan je vloer als je ze niet goed afdekt. Een kras is zo gemaakt!

Door viltglijders te plaatsen onder meubels die je vaak verschuift, bescherm je jouw vloer niet alleen: je maakt het verschuiven ook nog eens een stuk makkelijker. Het draagt dus ook bij aan jouw woongenot!

Tip! Denk bij het plaatsen van viltglijders ook aan onverwachte boosdoeners. Bijvoorbeeld het grotere speelgoed van de kinderen, of een opbergkrat dat je vaak verplaatst!

Alles onder één dak voor een stralende vloer

Wil jij graag zo snel mogelijk aan de slag met het onderhoud van je gelakte vloer? Bestel dan nu alles wat je nodig hebt online in de overzichtelijke webshop van Vloeronderhoudswinkel.nl. Je vindt er alles onder één dak! Onderhoudsmiddelen van de beste merken, voor opvallend lage prijzen.

Bestel je voor 15:30 uur op werkdagen, dan worden je benodigdheden dezelfde dag nog verzonden en kan je er vaak dezelfde week nog mee aan de slag. Bij Vloeronderhoudswinkel maken ze het je graag makkelijk om je vloer in optimale conditie te houden!