Wil je een nieuwe vloer leggen omdat je gaat verhuizen of verbouwen? Dat kan nog een moeilijke keuze worden. Dit is een groot deel van je interieur en kan snel een verkeerde uitstraling geven wanneer je niet de juiste keuze maakt. Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten om een perfecte vloer te kiezen.

Huishouden

Het is handig om je huishouden in gedachte te houden bij het kiezen van een vloer. Heb je kinderen of een huisdier, dan moet je misschien een vloer kiezen die hier bij past. één die tegen een stootje kan is hier wel handig. Je wil natuurlijk geen beschadigingen op je houten planken terwijl ze er nog maar net liggen. In dit geval is een gietvloer of tapijt wel geschikt. Een gietvloer is wel een stuk makkelijker schoon te houden. 

Ruimte voor de vloer

Over welke ruimte gaat het eigenlijk? Dit is wel zo handig om te weten. Meestal wil je geen tapijt in je badkamer. Denk dus na over de ruimte waar je vloer komt te liggen en waar hij dan aan moet voldoen. In de badkamer is het bijvoorbeeld belangrijk dat hij nat kan worden zonder problemen.  

Kleur van je interieur

Heb je meer lichte of juist donkere tinten in je huis? En hoe groot is de kamer eigenlijk? Deze punten zijn erg belangrijk om een goede kleur uit te kunnen kiezen. Bij een kleine kamer is het vaak een goede keuze om een lichte kleur te kiezen zodat je kamer groter lijkt. Bij een grote kamer kan je juist voor een donkere vloer gaan als je meer donkere tinten in je huis wil. 

Materiaal voor de vloer

Er zijn erg veel verschillende materialen voor je vloer die elk weer andere voordelen met zich meebrengen. Zo kan je kiezen voor hout, tapijt, tegels, steen, laminaat, pvc of een gietvloer. Hou hier rekening met de punten die eerder naar voren zijn gekomen. Wanneer je een aantal materialen hebt die voldoen aan je eisen is er nog een groot verschil in prijs. Kijk goed naar welke vloer in je budget past. Denk hier ook aan de toekomst, want niet elk materiaal gaat even lang mee.