Als je een nieuwbouwhuis laat bouwen, zal dit je bekend voorkomen: je huis wordt opgeleverd met ‘behangklare’ muren. Je zit eerst dus nog met poreuze, vlekkerige muren, die je moet afwerken voordat ze een stijlvol onderdeel kunnen vormen van jouw interieur. Waar doe je dat mee? Stucwerk is natuurlijk een optie, maar dat kan behoorlijk in de papieren lopen. Wil je voor een betaalbare, snel te realiseren optie gaan, dan is Renovlies de beste keuze. Wij vertellen je alle voordelen van deze slimme wandafwerking in deze blog!

Wat is Renovlies behang eigenlijk?

Renovlies is een samengesteld behang, dat gemaakt is van cellulose en stevige textielvezels. Perfect voor renovaties of de afwerking van wanden in nieuwbouwwoningen! Dit behang kan rechtstreeks op de muur aangebracht worden en geeft een strakke en gladde uitstraling. En bonus: gaat de muur later nog werken, dan vangt dit behang het krimpen en uitzetten uitstekend op; daar zie je niets van terug aan de buitenkant van je muur!

Waarom Renovlies je beste optie is

Waarom zou je kiezen voor Renovlies en niet voor de traditionele muurafwerkingen als stucwerk of glasweefselbehang? Omdat je met Renovlies kiest voor een aantal praktische voordelen, en zo min mogelijk nadelen. Wij zetten ze allemaal voor je op een rij, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken!

1) Betaalbaar

In het afwerken van je muren kan flink wat budget komen te zitten. Maar niet als je voor Renovlies behang kiest! Dit materiaal is in de praktijk vaak 30% goedkoper dan traditioneel stucwerk, en op het gebied van kwaliteit doet het er zeker niet voor onder. En omdat het sneller aan te brengen is, hoef je ook minder manuren te rekenen voor je muren klaar zijn. Tijd is immers ook geld!

2) Strakke muren in een mum van tijd

We zeiden het al: Renovlies is één van de snelste manier om je muren keurig af te werken. In een week tijd kun je jouw volledige huis ermee (laten) doen! Dit behang geeft een glad en naadloos resultaat, dat vergelijkbaar is met stucwerk. Geen reliëf, geen naden: Renovlies geeft een superstrak en effen effect. Eventuele scheurtjes en oneffenheden worden weggewerkt achter je behang.

3) Duurzamer dan andere behangsoorten

Hoewel Renovlies betaalbaar is en snel te plaatsen, gaat het een stuk langer mee dan andere behangsoorten. Het bovendien lang niet zo gevoelig voor scheuren, krassen of butsen! Renovlies is stevig van textuur en blijft altijd strak naarmate de jaren vorderen. Echt een oplossing waar je de komende jaren niet meer naar om hoeft te kijken!

4) Brandvertragend

Naast looks en duurzaamheid is de veiligheid in huis natuurlijk ook een belangrijk thema als je jouw muren gaat afwerken. Want: wat gebeurt er als er brand uitbreekt? Je wil niet dat er levensgevaarlijke situaties ontstaan omdat je muren als een brandstof blijken te dienen. Renovlies doet het tegenovergestelde: het remt de vlammen af en werkt brandvertragend. Wel zo’n veilig idee!

5) Makkelijk naar wens af te werken

Je muren naar jouw smaak afstijlen is bijzonder makkelijk met Renovlies. Een minimale hoeveelheid latexverf is voldoende voor een ander kleurtje met een streeploos resultaat! Verf dekt namelijk bijzonder goed op een Renovlies ondergrond. En ga je liever voor een patroontje of een andere print, dan kun je ook kiezen voor een eindafwerking met behang. De mogelijkheden zijn eindeloos: voor iedere smaak of stijl vind je talloze mogelijkheden.

Zijn er ook nadelen?

Net zoals bij iedere wandafwerking zijn er bij Renovlies ook wel nadelen te noemen. Bijvoorbeeld dat het werken met Renovlies wel echt vakwerk is: je moet goed weten hoe je met dit materiaal moet werken voor het beste resultaat. Daarom besteden veel mensen het plaatsen van Renovlies behang uit aan een professional. En dit is natuurlijk ook iets wat je moet meeberekenen in je budget! Verder zijn er eigenlijk nauwelijks nadelen te benoemen aan Renovlies: het is een betaalbaar product, dat een optimaal resultaat geeft in korte tijd.

Laat jouw muren voorzien van Renovlies

Ben jij geïnteresseerd geraakt in het plaatsen van Renovlies behang in jouw huis? Zoals we al aangaven is het dan slim om een professional in de arm te nemen, die ervaring heeft met het aanbrengen van dit behang. Bij Schilderbedrijf Bults specialiseren ze zich al 20 jaar in muurafwerkingen met Renovlies, en kennen ze het klappen van de zweep. Ben je op zoek naar een betrouwbare partner die je kan helpen met deze klus, neem dan eens een kijkje op hun website!