Snel en voordelig een traprenovatie uitvoeren voor jouw klant? Vergeet eindeloos verf en lijm krabben en je blind staren op details. Doe je voordeel met overzettreden! Deze handige panelen maken het renoveren van een trap een plezierige klus en zorgen altijd voor een fantastisch resultaat. Ontdek de voordelen van deze manier van werken en lees waar je allemaal nog meer op moet letten als je met overzettreden werkt. Wij hebben alles voor je uitgezocht, zodat jij snel aan de slag kunt!

Voordelen van overzettreden

Een trap renoveren kan een loodzware klus zijn. Zeker als je werkt met een verouderde trap, waar zware slijtage is opgetreden of juist verf en lijm de grote boosdoener zijn. Door te werken met overzettreden, kan de bestaande trap gewoon blijven zitten. Je zorgt alleen voor een grove stripbeurt en plaatst de nieuwe elementen gewoon over de oude traptreden heen. Even afkitten en klaar ben je! Binnen een paar uur heb je een geweldig resultaat, waar de bewoners jarenlang van kunnen genieten.

  • Behoud van de oude trap
  • In een dag een complete facelift
  • Zelf makkelijk op maat te maken
  • Vele decors en uitvoeringen

Kies uit verschillende materialen

De wereld van de overzettreden is sterk in ontwikkeling. Door de populariteit van deze elementen zijn ze tegenwoordig in steeds meer materialen en uitvoeringen te krijgen: zo passen ze altijd in de woonstijl en het interieur van je klant. Gaan ze voor traditionele houten treden, of willen ze liever een trendy leatherlook, betonlook of marmerlook? Het is allemaal mogelijk; binnen een dag maak jij het voor elkaar.

Beveiliging tegen uitglijden

De meeste overzettreden zijn standaard voorzien van een toplaag met antislip werking. Dit zien we met name bij de nieuwere materialen als pvc, die veel gebruikt worden voor traprenovaties. Ga je echter voor overzettreden van echt hout, dan is het goed om aandacht te besteden aan de uitglijbeveiliging in de treden. Zit die niet standaard ingebouwd in je overzettreden? Denk er dan aan om een antislipstip in te frezen. Daarmee voorkom je ongelukken in huis!

Maak het af met stootborden en onderlatten

Ga je een dichte trap renoveren, dan zijn niet alleen de vulstroken belangrijk die óp de traptreden komen. Ook de stootborden verdienen dan je onverdeelde aandacht! Gebruik een andere kleur voor de stootborden om meer contrast aan te brengen, of ga juist voor een uniforme kleur om meer rust uit te stralen. En steken de traptreden ver over? Dek ze dan aan de onderkant netjes af met bijpassende onderlatten. Zo ziet de trap er straks van onder ook prachtig uit!

Alles voor je traprenovatie online bestellen

Houd jij je als professional bezig met traprenovaties? Dan is het fijn om één vast adres te hebben, waar je dag en nacht terecht kunt voor al je benodigdheden. Makkelijk online bestellen, zodat jij je bezig kunt houden met je klus. Floormade is bij uitstek dé online speciaalzaak voor de professionele klusser. Heb je de voordelen van Floormade nog niet ontdekt? Word direct klant en maak kennis met hun complete assortiment, hun professionele voorkoopondersteuning en inkoopvoordeel voor de vakman!