Nog niet besloten of een rolluik een goede investering is? Wij zetten de voor- en nadelen voor je op een rijtje zodat jij een goede keuze kan maken. Rolluiken hebben natuurlijk veel voordelen, maar je moet wel rekening houden met de nadelen.

Voordelen

Rolluiken geven het hele jaar voordelen, maar in de winter en zomer komen deze extra naar voren. Andere voordelen zoals veiligheid en het buitenhouden van geluid zijn natuurlijk minder seizoensgebonden

  1. Isolatie

Goede rolluiken kunnen prima isoleren en zijn dus erg waardevol in winter om je huis lekker warm te houden. In de zomer kunnen ze je huis alleen ook lekker koel houden. Je kan in ieder geval besparen op je energierekening.

  1. Zonwering

De reden waarom de meeste mensen voor rolluiken kiezen is waarschijnlijk de zonwerende functie. Vooral bij hoge slaapkamers kan het erg fijn zijn om de warme zomerzon buiten de kamer te houden.

  1. Verduisterend

Een rolluik voor je raam verduisterd je kamer compleet. Een gordijn is dus niet eens meer nodig om zonder lichtinval te kunnen slapen. Zo kun je zelf overdag nog even een dutje doen. 

  1. Geluidswerend

Om je nachtrust nog wat te verbeteren houd een rolluik ook nog eens lawaai buiten de deur. Wanneer je langs een drukke weg woont of een speelplaats kan dit al vroeg voor geluid zorgen terwijl jij nog even had willen liggen.

  1. Veiligheid

Rolluiken maken het niet alleen een stuk moeilijker voor een inbreker, ze hebben ook een afschrikkende functie. Zo heb je een grote kans dat ze jouw huis toch even overslaan. 

  1. Privacy

Met een rolluik ben je verzekerd van privacy. je complete raam wordt bedekt dus er is geen enkele mogelijkheid meer voor inkijk in je huis. 

Nadelen

Rolluiken bieden veel mooie voordelen, maar helaas brengen ze ook een paar nadelen met zich mee. 

  1. Prijs

Wanneer je op zoek bent naar zonwering werkt een rolluik natuurlijk hartstikke goed, maar wordt wel wat duur. In dit geval kun je toch beter kiezen voor een andere zonwerende oplossing. 

  1. Installatie

Zelf installeren gaat het lang niet voor iedereen worden. Vooral elektrische rolluiken zijn lastig te installeren. Wij raden om dit te laten installeren door een vakman. Dit is ook een reden waarom rolluiken prijzig zijn. 

  1. Uitstraling

Een rolluik is erg effectief maar is decoratief toch wat minder goed. Je huis verliest helaas een elegante kant en kan zelf een beetje als een fort gaan ogen.
Als je nog wat meer informatie zoekt over rolluiken of de mogelijkheden wil zien, kijk dan even bij Weerts Advies.