Een goed bed is niet alleen belangrijk voor een goede nachtrust. Hij staat ook centraal in je slaapkamer. Een comfortabel bed met een mooie uitstraling is de eerste stap voor je slaapkamer. Het gaat natuurlijk niet alleen om dat je een mooie slaapkamer hebt. Zorg ook voor voldoende slaapcomfort, daar is je slaapkamer uiteindelijk wel voor.

De positie

De plek waar je je bed neer zet hangt natuurlijk af van je kamer en de indeling hiervan. Er zijn alleen wel een paar punten waar je rekening mee kan houden. Voor een betere nachtrust kun je je bed het beste zo neerzetten dat je wegkijkt van plekken waar lichtinval is. Ook is het het beste om niet te dicht bij een kachel of open raam te slapen. Zo zorg je ervoor dat je heerlijk kunt slapen.  

Wat voor bed neem je

Er is tegenwoordig een zeer breed aanbod aan bedden. Denk hierbij niet alleen maar aan het uiterlijk maar ook aan het comfort. Je kunt kiezen voor een boxspring of een traditioneel frame met een matras. Om er achter te komen wat bij jou past kun je wat rondkijken op het internet en rondvragen in je omgeving. Onthoud wel dat het bed voor jou goed moet liggen, je kan dan ook altijd nog even wat matrassen gaan testen in een beddenwinkel.  

Denk aan details

Als je een comfortabel bed hebt kun je meer gaan denken aan het uiterlijk. De opmaak van je bed bepaalt al voor een groot gedeelte de sfeer van je slaapkamer. Zorg ervoor dat je kussens en dekbedovertrek passen bij de rest van kamer. Hou rekening met de kleuren in je kamer. Rustige en simpele kleuren zijn hiervoor altijd een veilige keuze. Voor wat meer kleur kan je nog een extra dekentje neer leggen leggen.