Voor het maken van een interieur gebruikt men vaak een moodboard, maar wat is het nu eigenlijk en hoe kan jij hier zelf mee aan de slag? Vandaag gaan we jou wat tips geven hoe jij een moodboard kan maken. 

Waarvoor gebruik je het

Misschien heb je er al eerder iets van gehoord en weet je al wat het is. Het gaat er in ieder geval om dat je je ideeën kwijt kunt en zo makkelijker inspiratie op kunt doen voor je interieur (of andere projecten als je daar mee bezig bent). Je kunt zo van allerlei plaatjes en kleuren bij elkaar plakken om zo tot een mooi idee te komen. Zo wordt een moodboard vaak gebruikt om een kleurenpalet in elkaar te zetten.  

Tips voor je moodboard

  • Met een moodboard wil je een bepaalde sfeer weergeven. Je hoeft dus niet alleen maar foto’s van interieur te gebruiken. Denk hier ook aan natuurfoto’s of andere omgevingen waar je mooie kleuren en vormen hebt gezien. 
  • Je moodboard legt de basis voor de sfeer die je wilt bereiken met je interieur. Alles hoeft dus nog niet bij elkaar te passen, dit komt in je echte interieur nog wel. 
  • Wanneer je je huis of een bepaalde kamer een flink wilt ombouwen is dit een perfecte tool om je te helpen, maar gebruik hem niet om kleine aanpassingen te doen. Dit werkt helaas niet echt. 
  • Wanneer je weet waar je ongeveer voor wilt gaan kun je gebruik maken van verschillende woonbladen om hier stijlen uit te knippen. Je hoeft niet perse woonbladen te gebruiken. Als jij er maar inspiratie uit kunt halen.