Kan jouw tuin wel wat meer groen gebruiken? Er zijn verschillende manieren om een groenere aanblik te bereiken. Je kunt meer planten aanbrengen, maar ook een gazon aanleggen is een slimme oplossing om echt iets van je tuin te maken. Heb je nou niet bepaald groene vingers, maar wil je wel genieten van een mooi gazon? Dan zijn graszoden misschien voor jou wel de oplossing!

Wat zijn graszoden precies?

Een uitgestoken strook grasveld: dat is in een notendop wat een graszode is. Het is een plak aarde met daarin volwassen grasplantjes, die samen een mooi en stevig geheel vormen. Voor makkelijk vervoer worden graszoden meestal opgerold tot compacte rollen: per rol leg je doorgaans een strook gras van 1 m2. Je legt jouw nieuwe gazon dus als een soort groene legpuzzel in elkaar!

Voordelen van graszoden leggen

Wat heeft het leggen van graszoden voor op een grasmat zelf kweken? Of op een andere vorm van bodembedekking, zoals tegels of grind? Waarom zijn deze grasrollen een slimme keuze voor jouw tuin?

+ Een groener alternatief voor tegels

We zien het veel in zogenaamde onderhoudsvriendelijke tuinen: tegels, tegels en nog eens tegels. Niet echt de beste manier om de natuur een handje te helpen! Heb je alleen maar steen in je tuin, dan kan het rap een stuk warmer worden in de zomer en wordt het water niet goed weggeleid na een stevige regenbui. Kies je voor makkelijk te leggen gras, dan reguleer je als vanzelf de temperatuur in je achtertuin, en ook de waterafvoer!

+ Direct een stevige, groene grasmat

Eerst wekenlang wachten tot je grasmat eindelijk volgroeid is? Op je tenen om het gras heen, zodat je de groei van de plantjes maar niet verstoort? Dat hoeft met graszoden niet! Van het ene op het andere moment heb je een volwaardig gazon, waar je direct op kunt lopen. Omdat de grasplantjes al helemaal volgroeid zijn, kan er vanaf dag 1 op gespeeld en geravot worden. Zo heb je direct plezier van je groene tuin!

+ Minder last van onkruid

Ook zo’n hekel aan onkruid wieden? Dan is het goed om te weten dat je daar met graszoden een stuk minder last van hebt dan bij een zelf gekweekte grasmat. Omdat de graszode in een gecontroleerde omgeving is gegroeid, krijg je alleen maar gras voor je geld. De grasplantjes zijn stevig in elkaar gegroeid en laten eigenlijk gewoon geen ruimte voor andere plantjes. En dat scheelt behoorlijk in het onderhoud van je grasmat!

Drentse graszoden van de beste kwaliteit

Ga je met graszoden aan de slag, dan wil je natuurlijk wel gras van de allerhoogste kwaliteit. Gras dat met aandacht gekweekt is, met een stevige wortelstructuur. Goed nieuws: dankzij Topgazon is het nu mogelijk om zulk topgras gewoon online te bestellen! Hun op en top Drentse graszoden worden tegen scherpe tarieven bij je thuis geleverd, waar dan ook in Nederland. Of haal ze zelf bij hen af in Drenthe! Ontdek hun assortiment graszoden en bestel ze direct op de site.