Een inloopkast lijkt een uitzonderlijke luxe, maar is voor veel meer mensen weggelegd dan je zou denken. Als je een kamer over hebt, zoals een extra slaapkamertje of logeerkamer kun je die zelf ombouwen tot een prachtige inloopkast. Zo kan je makkelijk al je kleren overzichtelijk opbergen en terugvinden.

Een ruimte kiezen 

Voordat je begint met het bouwen van je nieuwe inloopkast is het handig om eerst wat voor te bereiden. Denk na over de ruimte die je gaat gebruiken, je wil s ochtends namelijk niet te ver van je slaapkamer hoeven lopen om kleding te pakken. Sluit er een lege kamer direct aan op je slaapkamer of heb je een lege hoek in je slaapkamer dan is dit een perfecte plek. 

Zorg voor ruimte

Je hebt een kamer die je perfect kan gebruiken als inloopkast. Je kunt deze nu gaan inrichten en omtoveren tot een prachtige inloopkast. Denk hierbij wel na over een effectieve indeling. Natuurlijk wil je een mooi een ruimtelijk design, maar vergeet niet waar de kast voor bedoeld is en zorg voor voldoende opbergruimte. Houd rekening met het aantal mensen dat gebruik gaat maken van de inloopkast en hoeveel kleding je moet kunnen opbergen. De meeste kleding kan gemakkelijk opgehangen worden, maar een aantal lades en een plek voor schoenen is ook erg handig. 

Je inloopkast maken

Heb je geen kamer vrij, maar wel een lege hoek in je slaapkamer, dan kan je hier zelf een passende ruimte van maken. Door het plaatsen van een paar simpele wanden kun je een nieuwe ruimte maken. Dit kan met goedkoop en makkelijk materiaal aangezien je geen rekening hoeft te houden met bijvoorbeeld isolatie. Wanneer je de ruimte voor de inloopkast zelf gaat maken heb je als voordeel dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe de kast in elkaar gaat zitten.