Zoals je kan lezen in ons blog over het belang van camerabeveiliging maakt een goede set camera’s een groot verschil. Helaas werken veel beveiligingscamera’s niet of veel minder effectief in het donker. Zorg ervoor dat je beveiligingssysteem ook werkt in het donker om je huis optimaal te beschermen.  Infraroodlampen zijn hier de perfecte oplossing voor en wij vertellen je waarom.

Wel zicht met infraroodlampen 

Inbraken vinden vaak plaats wanneer het donker is om minder zichtbaar te zijn. Dit geldt ook voor het zicht van de camera’s. Weinig licht zorgt ervoor dat beveiligingscamera’s niet meer goed kunnen weergeven wat er echt gebeurt. Infrarood is hier de oplossing voor. Door gebruik te maken van infraroodlampen zijn je bewakingsbeelden ook goed te zien in het donker zonder je huis daadwerkelijk te verlichten. 

Betaalbaar

Er zijn natuurlijk wel beveiligingscamera’s die ook in het donker hun beelden duidelijk weergeven. Deze camera’s zijn alleen erg duur en zijn daarom vaak geen eerste keuze. De infraroodlampen zijn wel goed te betalen en bieden hetzelfde voordeel, maar dan los van de camera natuurlijk. Ook wanneer je al een beveiligingssysteem hebt kan je de lampen hier makkelijk op aan sluiten zonder een compleet nieuwe systeem nodig te hebben. Dat is wel zo fijn!

Afschrikken  

Door de infraroodlampen heb jij weer zicht, ook wanneer het donker is. Inbrekers hebben dit alleen niet altijd door en de lampen werken dus niet heel goed in het afschrikken van dieven. De pakkans wordt door de lampen natuurlijk wel een heel stuk groter.