Een mooi onderhouden houten vloer is een sieraad voor je huis. Alleen hebben we in ons drukke bestaan niet altijd de tijd om onze vloer de aandacht te schenken die hij verdient. Hoe maak je het onderhoud van je vloer zo gemakkelijk mogelijk? Door slim gebruik te maken van een aantal tools, die je een boel tijd en energie besparen. Wij zetten de 3 meest onderschatte hulpmiddelen bij vloeronderhoud voor je op een rij!

1) Goede reiniger(s)

Door je vloer regelmatig te reinigen, blijft hij in een betere conditie dan wanneer vuil en zand vrij spel hebben. En door je reiniger af te stemmen op de afwerking van je vloer, doet hij nóg beter zijn werk! Investeer in een algemene reiniger voor tweewekelijkse schoonmaakronde, maar haal ook producten in huis die gericht zijn op specifieke vlekken. Zo vormt die ene wijn- of koffievlek ook geen bedreiging meer voor je vloer!

Blijf trouw aan één merk

Ben jij fan van een bepaald merk onderhoudsproducten? Heb je jouw vloer bijvoorbeeld gelakt met een Pallmann lak, of kies je altijd voor Rubio Monocoat olie? Zet die lijn dan voort in de keuze van je schoonmaakmiddelen. Kies een reiniger van hetzelfde merk: zo versterk je het effect! Je voorkomt bovendien dat de reiniger de beschermende werking van je olie of lak aantast.

2) Boenmachine

Het lijkt misschien overdreven om in huis te halen, maar mensen die hem eenmaal gekocht hebben, willen nooit meer zonder. Een boenmachine! Deze powertool helpt je jouw vloer te behandelen, te onderhouden én te reinigen. Een polish aanbrengen, of een dieptereiniging uitvoeren? Al deze klusjes worden nu kinderspel! Je laat de machine het werk voor je doen: dit is echt vloeronderhoud made easy. Je doet iedere klus nu zelf, zonder de hulp van professionals. De investering zeker waard!

3) Viltglijders

Als je het goed aanpakt, kijk je bij vloeronderhoud verder dan de vloer zelf. Want: welke dingen in huis hebben nog meer invloed op de staat van je vloer? De temperatuur, de vochtigheidsgraad, de looppaden die veel gebruikt worden, en het schoeisel dat je huisgenoten dragen. Maar ook de meubels die op je vloer staan, kunnen invloed hebben op je vloer. Zeker als je ze vaak verschuift!

Breng daarom onder meubels altijd viltglijders aan, die het makkelijk maakt om ze schuivend te verplaatsen. Zelfs onder meubels die je niet elke dag verplaatst, zoals je eettafel! Het voorkomt dat ze schade maken aan je vloer. Kies voor simpele plakviltjes, of voor een bevestiging met een schroef voor bijvoorbeeld stoelen. Schade voorkomen is een belangrijk onderdeel van goed onderhoud!

Bonustip: wekelijks schoonmaken helpt

De belangrijkste tools voor vloeronderhoud heeft eigenlijk iedereen wel in huis: we hebben het over de huis-tuin-en-keuken stofzuiger en de doodordinaire dweil. Hoe makkelijk wil je het hebben! Het is echt waar: een wekelijkse stofzuigronde en een reguliere dweilbeurt zijn de belangrijkste stappen in jouw vloeronderhoud. Met de stofzuiger haal je vuil en zand weg dat in je vloer kan krassen, en de dweil poetst andere vlekken voor je weg die je kwaliteit van je vloer kunnen aantasten. En na een simpele schoonmaakbeurt ziet je vloer er altijd weer beter uit!

  • Wekelijks: stofzuigen
  • Tweewekelijks: dweilen

Bestel alles voor je vloeronderhoud online

Op zoek naar een goed adres waar je al deze handige hulpmiddelen kunt bestellen? Neem dan eens een kijkje bij Vloeronderhoudswinkel.nl. Je bestelt hier alles voor je vloeronderhoud gemakkelijk online, vanuit je luie stoel! De mooiste lakken en oliën, maar ook speciale reinigers en tooling om het mee aan te brengen. Vanaf een bestelwaarde van €29,95 wordt alles wat je maar nodig hebt, gratis bij je thuisbezorgd; vaak kun je er dezelfde week al mee aan de slag!