Iedereen wil graag een mooi ingericht huis en er zijn genoeg manieren om qua decoratie helemaal los te gaan. Je moet de praktische elementen alleen niet vergeten. Zo is zonwering erg handig, maar kan ook nog steeds erg mooi zijn. Wij geven je wat tips over de verschillende soorten binnenzonwering.

Soorten binnenzonwering

Als je opzoek bent naar nieuwe zonwering kan je even een kijkje nemen bij Weerts Advies Hier wordt een ruim assortiment aangeboden van verschillende soorten binnenzonwering. 

  • Rolgordijnen
  • Plissé en duette
  • Jaloezieën
  • Raamfolie
  • Paneelgordijnen
  • Vouwgordijnen

Het kiezen tussen de verschillende soorten kan best moeilijk zijn. De functionaliteit is net anders en ze geven allemaal een totaal andere sfeer aan je kamer.

De woonkamer

Het is fijn om overdag redelijk veel zon je woonkamer in te krijgen, maar in de avond wil je misschien wat meer privacy zodat je gerust op de bank kunt hangen. Plisségordijnen of jaloezieën raden wij het meeste aan voor de woonkamer. Zo heb je zelf veel controle over de hoeveelheid licht die je kamer in komt en hoeveel men van buiten kan zien. 

Slaapkamer met zonwering

s’nachts wil je natuurlijk rustig kunnen slapen dus voor de slaapkamer kies je voor verduisterende binnenzonwering. Zo hou je het vroege zonlicht nog even je kamer uit. Overdag kun je wel gewoon genoeg licht naar binnen laten natuurlijk. Net als bij de woonkamer kun je plisségordijnen en jaloezieën prima gebruiken, maar een rolgordijn is ook een goede keuze. Het materiaal waar je zonwering van gemaakt is speelt hier wel een grote rol. Je kunt namelijk genoeg materialen krijgen niet verduisterend zijn. 

Kantoor of werkruimte

Voor je kantoor of werkruimte is de keuze voor binnenzonwering een stuk vrijer. Hier kan raamfolie alleen wel waardevol zijn. Raamfolie laat zonlicht door, maar zorgt ervoor dat dit niet meer zo fel is zodat je comfortabel door kan werken. Dit is gewoon te combineren met andere vormen van zonwering voor meer controle.