Ga jij binnenkort verhuizen? Dan ben je vast al helemaal bezig met de inrichting van je nieuwe plekje. Welke kleur worden de muren, passen je meubels in het nieuwe interieur: hoe maak je van je nieuwe huis echt een thuis? Er zijn verschillende manieren om je nieuwe plekje helemaal eigen te maken. Ook de installatie van slimme oplossingen op het gebied van elektra kan daarbij helpen! Had je al aan de 4 onderstaande dingen gedacht?

1) Modern schakelmateriaal

Bij een opfrisbeurt van je huis denk je meestal eerst aan een nieuw kleurtje op de muur, een nieuwe vloer of keuken. Maar wist je dat nieuwe schakelaars en stopcontacten je interieur ook een heuse metamorfose kunnen geven? Het is een relatief betaalbare klus, en nieuwe schakelaars en stopcontacten zijn makkelijk te installeren voor iedere thuisklusser. Even de stroom eraf, nieuw schakelmateriaal installeren, de stroom er weer op en alles is klaar voor gebruik. Je zult het verschil direct zien!

2) Rookmelders

Brandveiligheid is natuurlijk ook erg belangrijk op de plaats waar je gemiddeld genomen de meeste tijd doorbrengt. Je zal maar liggen te slapen terwijl er ergens in huis brand ontstaat! Een ongeluk zit in een klein hoekje, en er zijn jaarlijks nog té veel dodelijke ongelukken met mensen die in hun slaap verrast worden door een huisbrand. Dat gaat jou dus niet gebeuren! Schaf dus rookmelders aan (het is zelfs verplicht sinds vorig jaar) en plaats ze op iedere verdieping van je huis.

3) Koolmonoxidemelders

Waar rookmelders steeds meer ingeburgerd raken, vergeten mensen nog vaak dan ook koolmonoxidemelders te installeren. Terwijl dat ook potentieel levensreddende apparaatjes zijn! Koolmonoxide is een onzichtbaar, geurloos gas dat vrij kan komen bij verbrandingsprocessen, bijvoorbeeld in je cv-ketel, gaskachel of open haard. Van een hoge concentratie kan je onwel worden of zelfs overlijden. Hang dus bij iedere mogelijke koolstofmonoxide-bron een koolmonoxidemelder op: het beste werken ze op een straal van 1-3 meter rondom de bron.

4) Bewegingsmelders

Inbrekers buiten de deur houden? Zorg dan dat je buitenverlichting automatisch aanspringt als er iemand het huis nadert. Een bewegingsmelder kan je hierbij helpen! In deze apparaten zit een voeler, die beweging binnen een bepaalde straal detecteert en de buitenverlichting dan direct laat aanspringen. Ongemakkelijk voor ongenode gasten, en juist wél handig voor jezelf! Jij hoeft niet meer te zoeken naar je sleutels of naar de lichtknop, en criminelen worden sterk ontmoedigd om jouw huis uit te kiezen voor hun volgende inbraak. Win-win!

Voor al je elektra in en om het huis

Ben jij helemaal op ideeën gebracht en zoek je een betrouwbare shop waar je al je elektra eenvoudig kunt aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in de webshop van Elektro-kopen.nl! Niet alleen staan ze bekend om hun enorme assortiment elektronica, ze worden ook nog eens geroemd om hun uitstekende klantenservice. Heb je dus een vraag over de installatie, of kun je meer tips gebruiken over elektra in en om het huis? Bij Elektro-kopen.nl staan ze voor je klaar!