Je tuin heeft meestal een vaste plek waar je terras goed kan liggen om goed bereikbaar te zijn en genoeg zon te vangen. Misschien is deze plek qua tocht alleen niet heel goed en wordt het zitten op je terras toch een stuk minder comfortabel. In deze situatie lost het plaatsen van een windscherm vaak het probleem op. 

Niet alleen tegen wind

Een windscherm is misschien bedoelt om je terras tocht en wind vrij te houden, maar het kan je ook met andere problemen helpen. Veel windschermen kun je tegenwoordig ook inzetten tegen regen, zon of inkijk in je tuin. Zo wordt het een stuk makkelijker om op je terras te genieten van het weer.

terras en balkon  

Voor op je terras is een windscherm een hele effectieve en simpele oplossing. Je houdt zo makkelijk de tocht weg van je terras en zorgt voor wat meer privacy. Je kunt windschermen ook heel makkelijk gebruiken om je veranda wat beter af te sluiten. Zon en regen blijven zo beter buiten. 

Als je geen tuin hebt maak wel een balkon is een windscherm nog steeds erg waardevol. Je hoeft ze namelijk niet neer te zetten. De schermen zijn ook makkelijk aan je balkon te bevestigen om hier te wind uit te houden zodat je rustig op je balkon kunt zitten. 

Het soort windscherm

Voordat je een scherm gaat kopen moet je goed nadenken over welk soort passend is voor jouw situatie en tuin. Wil je gaan voor meer privacy en geen last hebben van pottenkijkers, dan kies je natuurlijk voor een dicht of gedeeltelijk dicht doek. Als je hier geen last van hebt en juist graag vanuit je terras de tuin in kijkt is een doorzichtig scherm een mooie oplossing. 

Zelf aan de slag

In plaats van het kopen van een echt windscherm kun je natuurlijk ook zelf aan de slag. door zelf een schutting aan te leggen of en heg te laten groeien kun je ook je terras windvrij houden.