Je hebt genoeg ruimte voor een mooie tuin en wilt er ook wat van maken, maar niet iedereen is even handig in tuinieren. Wij hebben 4 tips zodat jij een onderhoudsarme tuin kunt aanleggen. Zo heb je een mooie tuin terwijl je je tijd gewoon ergens anders in kan steken.  

Onderhoudsarme indeling

Wanneer je de tuin gaat indelen is het belangrijk om de indeling overzichtelijk te houden. Zo is het onderhoud wat je nog wel moet doen een stuk makkelijker. Het is zo makkelijker te bepalen welke stukken van de tuin nog wel af en toe wat liefde nodig hebben. 

Bodembedekking met grind 

Grind is een goede keuze voor een onderhoudsarme tuin. het aanleggen kost wel even wat moeite en tijd, maar is daarna erg makkelijk. Af en toe een beetje harken om onkruid los te krijgen is vaak al genoeg om je tuin mooi te houden. Grind is waterdoorlatend dus je hebt ook geen last van plassen water is je tuin.  

Onderhoudsarme planten

Je wil natuurlijk wel een beetje groen in de tuin. Ook hier kun je kiezen voor onderhoudsarme planten. Kijk bijvoorbeeld eens naar wintergroene bomen, haagplanten en andere groenblijvers. Het voordeel aan deze planten is dat ze in de herfst en winter hun bladeren gewoon houden. Je hoeft dus helemaal niks op te ruimen. Nog een voordeel is dat je tuin op deze manier altijd wat groen heeft. 

Bestrating

Bestrating is de makkelijkste manier om je tuin onderhoudsarm te krijgen, maar zorg ervoor dat je dit niet te veel doet. Wanneer je te veel bestrating hebt krijg je een erg saaie tuin. Het is het beste om een goede mix te hebben van bestrating, groenblijvende planten en misschien nog wat gras als je daar ruimte voor hebt. Zo kun je een erg mooie en sfeervolle tuin creëren zonder hier klauwen met tijd aan kwijt te zijn.