Ben je op zoek naar een nieuw matras? Schrijf goedkope matrassen dan niet meteen af. Deze zijn namelijk vaak net zo goed als dure varianten. Het is maar net welk matras goed bij jou past en welke eigenschappen deze heeft. In deze blog vertellen we je hier meer over, zodat jij goedkoop het ideale matras scoort!

Een duur matras is geen goed matras

Vaak denken mensen dat dure matrassen goed zijn en goedkope matrassen slecht. Dit is absoluut niet waar. Wist je namelijk dat sommige matrassen wel drie keer zo duur zijn als goedkope matrassen met precies dezelfde kwaliteitskenmerken? Je betaalt dan onder andere voor de marketingkosten die dat merk maakt. Er zijn dus genoeg goedkope matrassen te vinden die jarenlang meegaan en jou perfect ondersteunen.

Welk matras past bij jou?

Tijdens je zoektocht naar het perfecte matras laat je je dus niet leiden door de prijs. Wat wel belangrijk is, is het matras kiezen dat het best bij jou past. Iedereen heeft namelijk persoonlijke voorkeuren. Heb je lichamelijk klachten? Dan kies je voor traagschuim. Heb je het ‘s nachts snel warm? Dan passen koudschuim- en pocketvering matrassen beter bij jou. Zo kun je al snel een keuze maken en vallen een heleboel goedkope matrassen voor jou af.

De eigenschappen van een goed matras

Ieder type matras heeft bepaalde eigenschappen die aangeven of de kwaliteit goed is. Zo is de ondersteuning bij een pocketvering matras steeds beter naarmate het aantal pockets toeneemt. Hetzelfde geldt voor de veerkracht van schuim matrassen. Daarnaast zijn er natuurlijk allerlei persoonlijke wensen waaraan een goedkoop matras moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Heeft het matras een goede ventilatie?
  • Is het matras omkeerbaar?
  • Van welk materiaal is de tijk gemaakt?
  • Is de tijk afrits- en wasbaar?

Je matras onderhouden

Tot slot heb je zelf ook invloed op de kwaliteit van jouw matras. Voor dure én goedkope matrassen geldt dat hoe beter je het matras onderhoudt, hoe langer je er plezier van beleeft. Je doet dit door je matras na het slapen te luchten, regelmatig te stofzuigen, de wasbare delen te wassen én, als dat mogelijk is, het matras maandelijks te draaien. Daarnaast kun je je matras extra beschermen met een molton en een topmatras.

Goedkope matrassen kopen bij Matrasconcurrent

Goedkope matrassen van de allerbeste kwaliteit koop je bij Matrasconcurrent. Deze webshop is een goed voorbeeld van een webshop waar je niet extra betaalt omdat het matras een merknaam heeft. Alle matrassen komen namelijk regelrecht bij de (Nederlandse) fabrikant vandaan. Matrasconcurrent bestaat al ruim 35 jaar en weet hierdoor precies aan welke eisen een goed matras moet voldoen.

  • Enorm aanbod tegen de laagste prijs
  • Gratis thuisbezorgd vanaf €35,-*
  • 60 nachten proefslapen

*Minimum bedrag kan variëren, check de website van Matrasconcurrent voor het actuele bedrag.

Ga naar Matrasconcurrent en scoor het beste matras tegen de laagste prijs!