Als rolstoelgebruiker heb je veel uitdagingen te overwinnen. Een handig vervoersmiddel vinden, dat aangepast is op jouw specifieke vereisten, is er daar ongetwijfeld één van. Gelukkig bestaan er tegenwoordig tal van aangepaste voertuigen die ervoor zorgen dat je gemakkelijk van A naar B komt, inclusief je rolstoel of andere hulpmiddelen die je nodig hebt. Eén van die voertuigen lichten we in dit artikel uit: de rolstoelbus. Lees hoe een rolstoelbus jou kan helpen je mobiliteit te vergroten en ontdek ervaringen van andere gebruikers van dit praktische vervoermiddel. De aanschaf van een rolstoelbus kan je leven echt veranderen.

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Een groot voordeel van de rolstoelbus is dat hij dermate aangepast kan worden dat bijna iedereen achter het stuur kan plaatsnemen. Je kiest dus zelf wie er rijdt: jij of een andere bestuurder! Dankzij slimme aanpassingen in de bus kunnen ook sommige rolstoelgebruikers zelfstandig rijden: bijvoorbeeld door het verplaatsen van het gaspedaal, of door een handbesturing aan te leggen.

En rijdt er iemand anders dan de rolstoelgebruiker? Dan zijn er verschillende handigheidjes die het in- en uitstappen met rolstoel een stuk gemakkelijker maken. Zo kan je rolstoelbus uitgerust worden met een oprijgoot of lift, en stabiele vastzetsystemen. Zo ga je met een gerust hart op pad, en kun je binnen een paar minuten al onderweg zijn!

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Als rolstoelgebruiker kun je voor jouw aangepaste voertuig vaak gebruik maken van een gereduceerd tarief voor wegenbelasting. Dat scheelt je een aantal tientjes tot enkele honderden euro’s op jaarbasis! De aanvraag voor het laag tarief wegenbelasting verloopt via de Belastingdienst en je moet hiervoor wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet onder meer afhankelijk zijn van een niet-opvouwbare rolstoel of een ander hulpmiddel dat noodzakelijk is voor je handicap, en dat kunnen aantonen middels een doktersverklaring of bruikleenovereenkomst van een vaste rolstoel.

Het is hoe dan ook zeker de moeite waard om het laag tarief wegenbelasting aan te vragen, en je komt er bijna altijd voor in aanmerking met een rolstoelbus!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Benieuwd naar de ervaringen van mensen die een rolstoelbus aangeschaft hebben? Bij Kikkert Rolstoelauto’s hebben ze al vele rolstoelgebruikers weer hun mobiliteit terug kunnen geven met een rolstoelbus die volledig naar hun wens werd ingericht. Wat dit voor deze mensen betekende, lees je terug in hun enthousiaste reviews. Laat je inspireren door deze unieke verhalen!

“ Eindelijk de perfecte rolstoelbus voor onze zoon ”

“Wij waren al enige tijd op zoek naar een geschikte rolstoelbus voor onze zoon. Nu stond onze droombus in de showroom van Kikkert Rolstoelauto’s! Vanaf het eerste contact, tot aflevering zijn we netjes en correct geholpen. De bus bevalt ons prima, nu kunnen we eindelijk weer met z’n allen op pad!”
– Fam. Wouters / de Witte

“ Unieke kennis en ervaring ”

“Wij waren dringend op zoek naar een andere rolstoelbus omdat onze vorige bus, waarin we 13 jaar hebben gereden, het op zijn 21e had begeven. Wat meteen opviel bij Kikkert was het grote aanbod en de mooie website met uitgebreide informatie over de auto’s en bussen. Meteen gebeld, met een bus uit de voorraad concreet in gedachten. En dan blijkt de unieke kennis en ervaring: advies was om een andere bus te kiezen, de Transit die we nu hebben. Het plaatsen van een lift en het vervangen van de oprijplaat die er nu op zat, was geen probleem. Nog dezelfde middag een proefrit afgesproken bij ons thuis. Geweldig die service. En dat geldt ook voor de aflevering: gewoon bij ons aan huis gebracht!”
– Fam. Dogger

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als jij erover denkt om een rolstoelbus te gaan aanschaffen, kan Kikkert Rolstoelauto’s jou de helpende hand bieden. Niet alleen hebben ze standaard een groot aanbod nieuwe rolstoelbussen en occasions klaar staan; je kunt ook een zoekopdracht bij ze uitzetten, waarmee ze speciaal voor jou op zoek gaan naar jouw gedroomde rolstoelvoertuig. Ideaal als je op zoek bent naar dat ene specifieke model! Je rolstoelbus kan tot in de details afgewerkt worden met slimme hulpmiddelen: overleg gerust met één van hun specialisten om de mogelijkheden te ontdekken.

Vind jouw rolstoelbus bij Kikkert