Origineel blijven in je marketing uitingen is één van de grootste uitdagingen als marketing specialist. En ook als je je eigen bedrijf runt, wil je natuurlijk op een slimme manier aandacht genereren voor jouw merk! In deze blog laten we je daarom kennismaken met een unieke vorm van marketing: het gebruik van golfkarton! Hoe kan je dit materiaal gebruiken om impact te maken en mensen op een positieve manier kennis te laten maken met jouw brand? We hebben 3 creatieve ideeën voor je klaarstaan, die je zeker weten gaan inspireren. Ontdek wat golfkarton voor jouw marketing strategie kan doen!

Voordelen van golfkarton

Golfkarton is niet alleen enorm veelzijdig in gebruik, je laat er ook nog eens mee zien dat jouw bedrijf zich bewust is van zijn ecologische footprint. Wat je er ook van laat maken, het materiaal is volledig te recyclen en heeft dus geen negatieve impact op het milieu. Iets wat veel moderne bedrijven nastreven in hun overall strategie!

Naast milieuvriendelijk is golfkarton ook nog eens opvallend betaalbaar: je kunt er grote statements mee maken, zonder dat je er enorme bedragen voor uit hoeft te trekken. Het laat zich bovendien makkelijk opvouwen en hergebruiken: allemaal voordelen die het bijzonder praktisch en verantwoord in gebruik maken.

  • Goedkoop en toch stijlvol
  • Meerdere malen opnieuw te gebruiken
  • Makkelijk te bedrukken en op vorm te snijden
  • Simpel opvouwen en opbergen
  • 100% recyclebaar

1) Een sustainable zithoek

Bezoekers direct bij binnenkomst laten kennismaken met de duurzame kant van jouw bedrijf? Denk dan eens aan een kartonnen zithoek! Jazeker, ook een bank, salontafel of fauteuil kun je tegenwoordig ook van golfkarton laten maken. Je maakt direct zichtbaar dat jullie je steentje bijdragen aan het verbeteren van het milieu, en heb gelijk een leuk gespreksonderwerp om het ijs mee te breken. En, niet doorvertellen: kartonnen meubels zitten dus ook nog eens verrassend lekker!

Maak je design helemaal af met een leuke print, interessante slogans of je bedrijfslogo. Of doe het allemaal! Een sustainable kartonnen zithoek is dé eyecatcher voor je koffiecorner, beursstand of wachtruimte.

2) Selfie time!

Selfies zijn niet meer weg te denken uit het medialandschap. En ze vormen een ideale manier om jouw bedrijf te promoten! Geef je mensen een leuke ‘prop’ om mee op de foto te gaan, dan zul je jouw marketing stunt binnen no time overal op social media terugvinden. En dat biedt natuurlijk kansen! Laat ze jouw bedrijf taggen en koppel een leuke winactie aan hun selfie. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Leuk selfies bij jouw evenement op met een draagbaar bord, of kies voor een grote staander met uitgesneden gaten voor iemands hoofd. Welk model je ook kiest, de foto’s worden ongetwijfeld hilarisch en mensen zullen zich jouw merk zeker weten herinneren!

3) De spanning opbouwen: even spieken

Een uitsparing in een kartonnen bord kan je natuurlijk ook de andere kant op gebruiken: bijvoorbeeld om een exclusieve sneak peek mee te geven. Bij een nieuwe winkel, tijdens een verbouwing of in een nieuwe modecollectie! Creëer een mysterieuze sfeer en zorg dat mensen nieuwsgierig worden naar wat er achter de schermen gebeurt. Zorg dat ook het ontwerp van het karton zelf uitnodigt tot kijken en gebruik slimme slogans en aanwijzingen die de interesse aanwakkeren.

Je plakt alle ramen af met strak vormgegeven karton en laat alleen kleine uitgesneden kijkgaten vrij op verschillende hoogtes. Zo kunnen mensen van alle leeftijden een kijkje achter de schermen nemen!

Jouw leverancier voor iedere marketingstunt

Kan jij niet wachten om met één van deze ideeën aan de slag te gaan? Of wil je ze allemaal gaan inzetten? Dan wil je met een betrouwbaar bedrijf in zee, dat deze golfkartonnen props met zorg voor je kan vervaardigen. Bij Megavista hebben ze jaren en jaren ervaring met de productie van hoogstaande kartonnen marketing materialen, en kunnen ze je dus uitstekend helpen! Van complete beursstands tot kartonnen meubels, en van posterborden tot ‘peephole’ kijkgat wanden: niets is hen te gek.

Ontdek de volledige collectie marketing materialen van Megavista, of laat je adviseren door één van hun specialisten. Ze helpen je graag de mooiste stunts voor te bereiden!